LIŠKA OBECNÁ

Lišky (kuřátka) jsou tradiční tržní houbou. Před procesem zmrazení je blanžírujeme a to ze dvou důvodů: mají pak výraznější chuť a vůni a za druhé: deaktivujeme enzymy, které mohou kdykoliv v procesu skladování nechat zmrazené lišky zhořknout. To je základ našich chutných a šťavnatých zmrazených lišek a první rozdíl mezi námi a většinou konkurence. A dále, na rozdíl od „renomovaných“ firem známých jmen, častujících návštěvníky všech světových potravinářských veletrhů jen neodolatelnými nabídkami, naše výrobky neobsahují konzervanty, aromata, barviva (či látky zvýrazňující/udržující barvu), ani zchutňovadla.

Kroutíte hlavou, že zmrazené lesní houby s přídatnými látkami jsou nesmysl? Tak to se hluboce mýlíte. Většina producentů známých jmen si myslí opak. Dodávku zmrazených lesních hub vám „obohatí“  kyselinou benzoovou E200 a kyselinou sorbovou E210. A jsou tak velkorysí, že vám o tom ani neřeknou, ani neuvedou tuto skutečnost na etiketách. O rozdílu mezi chutí blanžirovaných a neblanžírovaných lišek samozřejmě rovněž pomlčí. A proč to všechno dělají? Protože těmito látkami lze prodloužit skladovatelnost neblanžírovaných lišek a vylepšit jejich barvu. Proč se před zmrazením zabývat blanžírováním, když lze něco zařídit konzervanty, že? Jak by pak šlo připravit ty neodolatelné nabídky, když blanžírování je nejen nákladné ale dochází při něm ke ztrátě celé jedné pětiny hmotnosti hub?

Všechny naše zmrazené výrobky jsou hotovy ke kulinářské úpravě. Před upotřebením je nerozmrazujeme!

  • varianty: liška malá, střední, velká, krájená na plátky
  • trvanlivost: minimální trvanlivost při teplotě –18 °C je 18 měsíců od data výroby
  • balení: 5× 1kg, polyetylen, karton
  • před kulinářskou úpravou nerozmrazujeme!